autógumi webáruház » autógumi fórum » fórum archivum 55. oldal

Felvetődött kérdések :: Autógumi fórum

Felvetődött kérdései teheti fel a webáruháznak, amire rövid időn belül választ fog kapni. Figyelem! Az üzenőfal moderált, tehát autómatikusan nem kerülnek ki a kérdések!
Autógumi fórum.

Kérdező neve
Kérdés
 

Tisztelt Autógumibolt!

Érdeklődnék, hogy a kátyúgarancia akkor is él, ha nem egyszerre vásárolom meg a négy darab gumit, hanem 1 hónap különbséggel? 2 darabot októberben 2-t pedig novemberben.
Válaszukat előre is köszönöm, Tamás
 

Kedves Roland!

Amennyiben defekttűrő van az autón, akkor javasolt továbbra is azt használni.
 
2013-10-19 15:02:41 {új} kérdés :: {7735} Roland üzenete
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Téli gumit keresek az autómra 205/55/R16 méretben (BMW E90-re). Ki is néztem egy Continental TS850-et, viszont ha jól látom az nem defekttűrő. Önök mit javasolnak, vegyem meg a TS850-et (egy defektjavító habbal), vagy mindneképpen keressek inkább egy defekttűrő abroncsot? Láttam a Conti TS830P-t, de arról nem olvastam annyira jó adatokat,mint a TS850-ről. Ezért is kérdem, hogy érdemes-e feltennem a nem defekttűrő 850-et,vagy ajánlanak inkább egy defekttűrőt?
Köszönettel,
Roland
 

Kedves Wolf Gábor!

Mivel nekünk a DPD futárszolgálat szállít, nem tudjuk sem utasítani sem követni a szállítás idejét.
 
2013-10-19 11:07:00 {új} kérdés :: {7734} Wolf Gábor üzenete
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha rendelek gumit megoldható e az hogy pénteken reggel érkezzen meg a kivánt helyre? Külföldön dolgozom és akkor érnék haza a kocsi téli átvizsgálására és felkészitésére. A gumiválasztásom egy Hankook w442-es lenne 185/60/R15-ös méretben.
 

Kedves Gergics Péter!

2013. 23-hetében gyártott.
 
2013-10-18 14:26:03 {új} kérdés :: {7732} Gergics Péter üzenete
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Köszönöm szépen részletes tájékoztatását.
A kinézett termék Hankook w442 Winter icept RS téli gumiabroncs. A méretek: 195/65 R15.
 

Kedves Gergics Péter!

Semmi jelentősége, hogy egy abroncs 1,5 éves vagy 1 hónapos. A gumiabroncs tartós fogyasztási cikk. A téli, nyári kerekek gyártási folyamata egy egyszerű szisztéma szerint történik a legnagyobb gumiabroncs gyárakban. Jellemzően a téli időszakban készülnek a nyári gumik, a nyári időszakban pedig a téli gumik. Ezért alakulhat ki, az hogy egy-egy évszak szerinti gumiabroncs vásárlás során a legkorábbi gyártású kerék is több hónapos kiadású a gyártási idő szerint.

A gumiabroncsnak nincs szavatossági ideje. Ennek megfelelően nem romlik meg és nem lesz fogyaszthatatlan, használhatatlan. Az sem igaz, hogy romlik egy néhány éves új gumiabroncs minősége, mert „nem ezen a héten” gyártották. Az eltérés egyebek mellett csupán annyi lehet egy 1-2 akár 3 éves gyártású, és egy a közelmúltban kiadott kerék között, hogy folyamatosan fejlődik a gyártás technológia, változnak az alapanyagok és a keverékek. Vagyis nem a tavaly, vagy a tavalyelőtt legyártott abroncsoktól kell tartani, hanem arra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a járműre való, megfelelően tárolt, és szakszerűen szerelt abroncsokat használjanak a felhasználók.

CONTINENTAL állásfoglalás

Amikor egy fogyasztó olyan abroncsot vásárol a kereskedésekben, melynek az oldalfalán feltüntetett gyártási dátum legalább egy évnél régebbi időpontot mutat, nyugtalanság és gyanakvás lesz úrrá rajta. Európa vezető gumiabroncs gyártója, a Continental AG által lefolytatott tanulmány szerint ilyenkor két fő kérdés fogalmazódik meg a fogyasztókban. Az egyik, hogy az árut helyesen tárolták-e az eltelt időszak alatt, a másik, hogy a gyártás dátuma esetleg miért jóval korábbi, mint a vásárlás időpontja?! “Ha az abroncsokat helyesen tárolják, akkor állagromlás nem mutatható ki” kommentálja Björn Bolze, a Continental vállalat vevőszolgálati vezetője. “Az abroncsok nem romlandó termékek, mint például a joghurtok. A gyártási folyamatok során olyan adalékanyagokat kevernek a gumialapanyaghoz, amelyek nagymértékben megakadályozzák az abroncs bárminemű teljesítménycsökkenését.” Az adalékanyagok garantálják, hogy az abroncs kiegyensúlyozott tulajdonságai megmaradjanak még akkor is, ha esetleg évekig tárolják. Ezek az abroncsok ugyanolyannak tekinthetők, mint az újak. Mindezek után szeretnénk minden vezetőt megnyugtatni arról, hogy ha nyári abroncsait eltárolja télire, akkor csak azért, mert pihennek egy pince vagy egy garázs mélyén, még tökéletesen használható állapotban vannak. Szakértői vélemények alapján a gyártástól számított 5 évvel később is ugyanolyan teljesítményt nyújtanak az abroncsok, mint ha most gördültek volna le a gyártószalagról. Azt azonban fontos kihangsúlyozni, hogy csak akkor, ha megfelelő módon tárolják őket. “A gyártási dátum sem befolyásolja hátrányosan a gyártók garanciavállalását, ugyanis ez nem a gyártási dátumtól, hanem a megvásárlás pillanatától lép életbe” magyarázza Björn Bolze.

Az abroncs potenciális élettartama nagymértékben múlik azon, hogy milyen körülmények között és milyen célokra szeretnénk használni. “Jelenleg nincs olyan törvény vagy jogszabály, amely szabályozná az abroncsok élettartamát” mutat rá Björn Bolze, és hozzáteszi: “Mi általánosan azt szoktuk javasolni, hogy a 10 évnél idősebb abroncsokat cseréljék le az állapotuktól függetlenül.” Azonban teljesen normál használat esetén az abroncsok futófelülete jóval korábban elkopik, mint az előbb említett 10 év. A lakókocsik és az utánfutók esetében előfordulhat olyan, hogy hosszabb ideig nem használják őket. Mivel az ezekre szerelt gumiabroncsok jelentős terhelésnek vannak kitéve, hosszabb parkolás után érdemes azokat ellenőriztetni a koruktól függetlenül. Ezekre az abroncsokra a törvényalkotók általában már jobban odafigyelnek. Ilyen Németország, ahol az utánfutó abroncsokat 100 km/h (62 mph) sebességhatárig hagyják jóvá, és törvény írja elő, hogy a kopás mértékétől függetlenül 6 évente le kell őket cserélni.

A Continental szakértőinek javaslata szerint a 10 évnél idősebb abroncsokat állapotuktól függetlenül cserélni kell.
Forrás: http://www.continental.hu Continental Magyarország Kft.

MICHELIN állásfoglalás

A Michelin felmérése szerint a gumiabroncsok körülbelül 10 éves korukig nyújtják az elvárt anyag- és szerkezeti tulajdonságokat. Ebbe természetesen érdemes beleszámítani az autón eltöltött 5-6-7 évet is.
Forrás: www.michelin.hu Michelin Magyarország Kft.

BRIDGESTONE állásfoglalás

A szakszerű tárolásnak köszönhetően az általunk értékesített három évnél nem idősebb abroncsok teljes mértékben azonos állagúak az éppen a múlt héten készültekkel!

Azon aggodalom, hogy a különböző időpontban gyártott azonos specifikációjú termékek esetleg eltérnek, teljes mértékben alaptalan – az alkalmazott gyártástechnológia és minőségellenőrzési folyamatok egyenes következménye hogy minden termék 100%-ig azonos paraméterekkel bír.

A gyártás racionalizálásának következményeképp egy gyártó sem gyárt minden terméket minden méretben folyamatosan, így előfordul, hogy adott méretű és mintázatú termékből csak korábbi DOT számú áll rendelkezésre.
Ez semmilyen körülmények között sem jelenti azt, hogy az adott termék bármely paraméterében rosszabb lenne, mint a mai napon készült termékek.

Forrás: www.bridgestone.hu Bridgestone Magyarország Kft.

Ezek tudatában sem tudom megmondani mikori gyártású az abroncs, mert a méret is kell hozzá.
 
2013-10-18 13:51:11 {új} kérdés :: {7730} Gergics Péter üzenete
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Szeretném megkérdezni, hogy az általam kiválasztott Hankook w442 típusú téli gumiabroncs hozzávetőlegesen mikori készítésű? Általában egy-két hónapnál, vagy évnél nem öregebb gumiabroncsot szeretnék vásárolni. Több gumiszervizben a DOT szám nem megfelelő az elvárásaimnak. Több helyen egy évesnél öregebb gyártású gumit szerettek volna eladni. Én új gumikat szeretnék vásárolni és remélem Önöktől fogom rendelni. Válaszát és segítségét köszönöm!
 

Kedves Gergics Péter!

Igen, elég a 91-es index. 4db megrendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes, amit futárszolgálattal utánvétre szállítunk. A terméket megrendelheti webáruházunkban.
 
2013-10-18 12:48:46 {új} kérdés :: {7728} Gergics Péter üzenete
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

195/65R15 HANKOOK W442 téligumi T91 ezt a téli gumiabroncsot néztem ki Vw Golf 5-re. Ön szerint elég a 91-es súlyindex? Megoldható lenne-e az ingyenes házhozszállítás postai vagy futárszolgálati utánvéttel? Válaszát köszönö!
 

Kedves A. Kovács!

A 91-es bőven elég rá.
 
2013-10-18 10:19:04 {új} kérdés :: {7725} A. Kovács üzenete
Érdeklődnék, hogy BMW 520d (E60) téli gumik esetén (205/55 R16) milyen súlyindexű gumire van szükség? Köszönöm
 

Kedves iansnail!

Megoldható. Kérem, hívja az ügyfélszolgálatot.
 
2013-10-14 21:47:31 {új} kérdés :: {7721} iansnail üzenete
Érdeklődnék, hogy 2 db 145/65r15 Falken HS449 és 2 db 175/55r15 ugyanolyan típusú abroncs vásárlásánál is ingyenes-e a szállítás, vagy csak 4 db azonos méret után?
 

Kedves dr. Dankó Gábor!

A felni azonosítója 6JJ x 15 (8735) 18.617 Ft /db. Amennyiben a felnit és a gumit is nálunk vásárolja a felszerelés díjmentes.
 
2013-10-14 19:23:13 {új} kérdés :: {7720} dr. Dankó Gábor üzenete
2008. 11. havi Mazda 6-osomon szeretném a gyári 17-es alufelniket 16-os acélra cserélni a téli időszakra. ("Eredeti" gumiméret: 215 / 50 R17;) A 17-es felni pontos adatait nem tudom biztosan, az egyik Mazda fórumon a következő választ kaptam: 5x114,3 mm az osztókör, 67 mm az agyméret, 16 coll az átmérő, 6 coll a szélesség, és 50 mm az ET szám. Kérdésem, hogy pontosan milyen felnit és gumit vásároljak? A 205/60R16 BRIDGESTONE LM32 - H92 téligumit néztem ki Önöknél, ehhez kellene acélfelni szintén a kínálatukból.

Kérem, a megfelelő méretet, típus jelöljék meg!
Amennyiben Önöknél rendelem, díjmentesen a helyszínen felszerelik? (Így biztosan jó méretet választok...)

Előre is köszönöm a választ!
 

Kedves dr. Tussai Gábor Dunaújváros!

Igen, jó lesz. A kupak és csavarokat adjuk hozzá.
 
2013-10-12 19:31:44 {új} kérdés :: {7717} dr. Tussai Gábor Dunaújváros üzenete
2005-s Chevrolet Spark (Matiz klak) autómhoz keresek alufelnit.A Dezent V 5,5X14 ET40 4*114,3*69 (autógumi méret :
165/55R14 175/50R14) választanám-megfelelő-e.Kell esetleg rendelnem hozzá kiegészítőt is(kupak stb)
 

Kedves S. Gábor!

Igen, a (9045) acélfelni megfelelő. A 205/55R16-os Continental téligumi is, jó lesz.
Megrendelés esetén összeszereljük a kerekeket díjmentesen, a szerelt kerekek házhozszállítása 3400 Ft összesen, az Ország bármely pontjára. Részünkről egyéb költség nincs.
 
2013-10-11 11:36:43 {új} kérdés :: {7714} S. Gábor üzenete
Tisztelt Autógumibolt!
Érdeklődni szeretnék, hogy új Opel Merivára ( A14NET; jelenleg könnyűfém felni ( 6,5J x 16 ) az általam kinézett Opel acélfelni ( 9045 ) és Cont. TS850 T91 205/55/R16 téli gumi megfelelő-e, és a könnyűfém-acél felni váltás bármilyen plusz költséget / problémát jelenthet-e. Más városba rendelném.
 

Kedves László Péter!

Tudomásom szerin 3 éve ennek a Márkának a gyártását is megszüntette a Conti, ezért feltehetően sehol.
 
2013-10-11 08:47:02 {új} kérdés :: {7711} László Péter üzenete
Üdvözöm,eurotec gumit hol lehet kapni?175/ 70r13-as méret mennyibe kerül?
 

Kedves Zoli!

13.501 Ft az Aveo felni, de nagy valószínűséggel fel lehet tenni az ET49-es felnit is.
 
2013-10-10 19:06:52 {új} kérdés :: {7710} Zoli üzenete
Érdeklődnék, hogy 2008-as Aveohoz acél felni 6Jx15" ET45 4x100x56.5 méretben mennyibe kerülne, esetleg helyette fel lehet tenni Opel 6Jx15" ET49 4x100x56.5 felnit?
 

Kedves P Iván!

Szerintem meg igen. Mivel a VII golf gyárilag van szerelve ilyennel is: 6X16 ET48
 
2013-10-08 15:29:42 {új} kérdés :: {7707} P Iván üzenete
Jelenlegi Skoda Octavián "2" lévő ET 47 6Jx15 "
Köszönettel Várom válaszát. 5x112-es acélfelni szerelhető-e az új GOLF VII-re ET 43.Egyesek szerint igen,mások szerint NEM ! Szerintem se !
 

Kedves zpinter!

Sajnálatos, hogy a raktáros kollégáink megint nem tudnak olvasni. Ez Önnek semmi hátrányt nem fog okozni, legfeljebb nekünk, mert egy erősített változat drágább.
 
2013-10-07 21:11:13 {új} kérdés :: {7702} zpinter üzenete
Rendeltem egy garnitúra téli gumit, de a szállító véletlenül 84T helyett a 88T XL változatot hozta meg. Azt látom, hogy ez az erősített kivitel, és nagyobb terhelésre jó, de hogy ezen kívül mivel jár ennek a használata, azt nem tudom. Konkrétan ez egy 1100 Kg tömegű autó és max. terheléssel is 1500 Kg, azaz szerintem nincs szükség rá. Fogyasztásban, rugózási komfortban jár-e hátránnyal az XL kivitel használata?
 

Kedves gyuri!

Sajnos jelenleg nem tudunk rendelni sem.
 
2013-10-07 14:37:44 {új} kérdés :: {7700} gyuri üzenete
165/60 R14 GUMIT KERESEK NÉGYÉVSZAKOST.HASZNÁLTAT.4DB KÉNE AR, SZÁLITAS.MEGJELÖLÉSEL.
 

Kedves Tóth Tamás!

Elvileg a katalógusból kiválasztott felninek jónak kell lenni az autóhoz, de ezt a megrendeléskor a forgalmazónál még ellenőrizzük mi is.
 
2013-10-07 10:15:20 {új} kérdés :: {7699} Tóth Tamás üzenete
Tisztelt Autógumibolt?

Az a kérdésem, hogy ha a weboldal keresőjében kiválasztok egy alufelnit az adott autótipusra, akkor az osztókör és ET számon kívül le van-e ellenőrizve a felkínált felniknél, hogy biztosan elférnek-e a féknyeregtől? Konkrétan 2008-as Honda CR-V-re szeretnék Önöktől felnit vásárolni, csak elég széles féknyereg van az autón, és állítólag nagyon nem mindegy milyen felni fér el tőle. Tudnak ebben segíteni?
 

Kedves Oláh Gyula !

A Sava nagyon jól teljesít havas utakon, a Hankook inkább a vizes nedves úton jobb, a Barum kiegyensúlyozottabb. Személyes választásom a Hankook.
 
2013-10-07 09:15:35 {új} kérdés :: {7698} Oláh Gyula E- mail cím : gyuszi0213@citromail.hu üzenete
Nissan Note személygépkocsira 185/65 15 téli gumit vásárolnák A kérdésem melyik a jobb a SAVA ESKIMO S3, BARUM POLARIS 3 T88, HANKOOK W442 téligumi T88.
 

Kedves Noncika!

Amennyiben 14-es felni van az autóhoz, akkor a 165/70R14 vagy a 175/65R14-e méretű téligumival kell szerelni.
 
2013-10-05 08:02:13 {új} kérdés :: {7694} Noncika üzenete
Üdv kérdésem lenne, hogy Citroen C2 VTR 1.4 benzines gépkocsihoz meyik az ideái téli gumi méret? Nemrégen vettem sosem volt ilyen tipusú gépkocsim. Illetve hogy a 175/65/R14-es megfelel-e? a Keresőt néztem de ott több tipus is fel van sorolva és VTR-hez nem találtam. Műszaki leirást nem kaptam a kocsihoz sajnos.
 

Kedves Tondora Balázs!

Az alábbi linken megtalálja a 185R14C téligumikat.
 
2013-10-03 10:23:06 {új} kérdés :: {7690} Tondora Balázs üzenete
Üdvözlet. Keresnék R14C téligumit 4db-ot. új, vagy jó állapotú használt is érdekelne. Ford Transitra
 

Kedves Andrea!

Ezeket ajánlom: Hankook-Nokian-Yokohama-Goodyear.
 
2013-09-30 16:48:56 {új} kérdés :: {7683} Andrea üzenete
Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy Toyota Corolla 2007-es évjáratú autóra
abroncsméret: 205/55R16 tudnának-e ajánlani valami jó minőségű téli gumikat? Üdv: Andrea
 

Kedves Balázs!

Igen, a felni szállítási árát a megnövekedett súly miatt fizetni kell, ami 4db-ra 3400 Ft.
A kerekek összeszerelését és centrírozását díjtalanul végezzük.
 
2013-09-30 15:13:24 {új} kérdés :: {7681} Balázs üzenete
A kiválasztott Continental gumira ingyenes kiszállítás van érvényben. Ha felnit is rendelek hozzá akkor kell fizetni a szállításért? A gumit és a felnit szerelt állapotban kérem!
 

Kedves Fehér Attila!

Sajnos nem tudunk csak nyári abroncsot beszerezni ebben a méretben.
 
2013-09-30 13:13:44 {új} kérdés :: {7679} Fehér Attila üzenete
Helló.

Érdekelne 135/80/15 téli vagy négy évszakos autógumit be e tudnának szerezni? 4x darab kellene. Citoen Diana tipusú autóra. Előre megköszönném a választ. üdv
 

Kedves barbara spilak!

Igen lehet.
 
2013-09-27 19:26:56 {új} kérdés :: {7675}
A felniket lehet gumival egyutt keszre szerelten megrendelni?
 

Kedves Ban Janos!

2 munkanapon belül házhozszállítjuk.
 
2013-09-26 13:04:21 {új} kérdés :: {7671} Ban Janos üzenete
jO NAPOT KINOK erdekelne hogy a madrendelas utan hany napra kapom meg a megrendelt autogumit Koszonettel Ban Janos
 

Kedves Kiss István!

A W442-es mintázat üzemanyag felhasználási kategóriája C. A sebesség indexe T, ezért kedvezőbb fogyasztás mellett nagyobb futásteljesítményre számíthat.
 
2013-09-25 14:58:41 {új} kérdés :: {7668} Kiss István üzenete
Ajánlotta a borára a Hankook W442 öt, és a W310 az nem lenne jó? Mi a külömbség? Öszintén nekem jobban tetszik a mintája!
 

[2451-2500]
[2501-2550]
[2551-2600]
[2601-2650]
[2651-2700]
[2701-2750]
[2751-2800]
[2801-2850]
[2851-2900]
[2901-2950]
[2951-3000]
[3001-3050]
[3051-3100]
[3101-3150]
[3151-3200]
[3201-3250]
[3251-3300]
[3301-3350]
[3351-3400]
[3401-3450]
[3451-3500]

VEVŐSZOLGÁLAT: 46/555-484 , 46/303-417 , 30/678-1609

GOODYEAR nyári gumi | MICHELIN nyári gumi | CONTINENTAL nyári gumi | BARUM nyári gumi | BRIDGESTONE nyári gumi | DAYTON nyári gumi | DEBICA nyári gumi | DUNLOP nyári gumi | FALKEN nyári gumi | FIRESTONE nyári gumi | FULDA nyári gumi | HANKOOK nyári gumi | KINGSTAR nyári gumi | KLEBER nyári gumi | KORMORAN nyári gumi | PIRELLI nyári gumi | SAVA nyári gumi | SEMPERIT nyári gumi | YOKOHAMA nyári gumi