» »

AVON TYRES autógumi gyártó ismertető, az AVON TYRES abroncs márka

AVON TYRES autógumi gyártó logoja

AVON TYRES gyártó adatai, AVON TYRES gumiabroncsok

  • Weboldal:

AVON TYRES gumiabroncs ismertető

Avon Tyres Ltd több, mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a gumiabroncs gyártás területén. A cég elõdjét 1885-ben alapították. Az elsõ egységes gyártású gumiabroncsokat 1897- ben váltotta fel a pneumatikus gumik készítése, pedig ekkor kevesebb, mint 50 db angol gyártmányú autó futott Angliában. A két világháború közt, és a konfliktusok alatt a cég mindenfajta katonai jármûre gyártott abroncsokat. 1933-ban kerültek tõzsdére a cég részvényei, ezzel egy idõben a Rolls-Royce kizárólagos beszállítójának választotta, amelyek a mai napig is Avon abroncsokkal gurulnak le a gyártószalagról. Az 1956-os év volt a mérföldkõ a vállalat életében, a hatalmas beruházásoknak köszönhetõen 50%-kal nõtt a termelés. 1958 és 1963 között minden motoros világbajnok gépén Avon gumiabroncs volt. 1991-ben a hatékonyság érdekében négy gyártó részlegre vált szét a cég, e mellett a versenyrészleg még külön gazdasági egységként is mûködik. 1997-ben az amerikai Cooper Tire & Rubber Company felvásárolta a vállalatot. Napjainkban az Avon abroncsok olyan luxusmárkák gyári felszereltsége, mint például az Aston Martin, Bentley, Rolls- Royce, Caterham, Morgan, Westfield, Bristol és Land Rover. Nem utolsósorban a brit királyi család hivatalos beszállítója címet is megkapta évekkel ezelõtt. A vállalat volt az elsõ az abroncsgyárak közt, aki elnyerte a Brit Standard BS5750 illetve az ISO 9001 minõsítést a termékeiért és gyártási technológiáért. Ma több, mint 70 országba importál abroncsokat, 1995- ben Dél- Amerikában, majd Csehországban és Magyarországon is megjelent a piacon. A rendkívül sikeres versenyrészlegük kizárólagos beszállítója az F.I.A. Formula 3000-es sorozatának 1986 óta, illetve fõ beszállítója a Formula Ford versenyeknek világszerte. Emellett számos európai rallycross versenyzõ is Avon abroncsot használ. Jelenleg 200 méretben, és mintegy 60 radiál és 105 slick méretben létezik versenyabroncs. 2000-tõl a versenyrészleg mérnökei is aktívan résztvesznek a fejlesztésekben, amelynek elsõ eredménye az Avon csúcsgumijában, a ZZ3-ban jelenik meg. Fejlesztés alatt áll a ZV3 mintázat, amely várhatóan két, három éven belül mutatkozik be a piacon, így kiegészül a mintázat család. A Cooper-Avon Ltd. az új név alatt is továbbvitte a hagyományokat a motorkerékpár abroncsok fejlesztésének terén, ennek eredményeképp 2002-ben megjelent az új supersport, sport és sport touring széria, mellyel nem várt sikert arattak. A cég hírnevét híven tükrözi, hogy a Triumph a Thunderbird Sport motorhoz választotta az Avon abroncsokat.

 

TYRE-TRANS KFT POINT S Abroncsszerviz 3516 Miskolc, Pesti u.100 Tel:46/555-484 Internetes Vevőszolgálat: 9-17-ig. Tel: 46/555-484, 46/303-417, Email: tyretrans@autogumibolt.hu Szolgáltatásaink: -Gumiszerelés -Centrírozás -Felni javítás -Futómű javítás és állítás -Olajcsere -Klímatöltés -Keréktárolás -Akkumulátor szerviz Amennyiben a gumiabroncsokhoz keréktárcsát is vásárol úgy a kerékszerelést , centrírozást és a szelepeket díjmentesen biztosítjuk. Ezzel további 6000 Ft-ot spórolhat meg.

AVON TYRES autógumi gyártó gumiabroncs mintázatok

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES AV10

A AVON TYRES av10 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES AV4

A AVON TYRES av4 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES AV9

A AVON TYRES av9 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES CR 25

A AVON TYRES cr 25 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES CR 85

A AVON TYRES cr 85 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES CR322

A AVON TYRES cr322 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES EAGLE VECTOR EV2

A AVON TYRES eagle vector ev2 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES ICE TOURING

A AVON TYRES ice touring autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES ICE TOURING ST

A AVON TYRES ice touring st autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES RANGER ICE

A AVON TYRES ranger ice autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES VAN MASTER

A AVON TYRES van master autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES WINTERCAT

A AVON TYRES wintercat autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES WINTERCAT XT

A AVON TYRES wintercat xt autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES ZV3

A AVON TYRES zv3 autógumi ismertetője a webáruházban.

avon tyres autógumi gyártó logo

AVON TYRES ZZ3

A AVON TYRES zz3 autógumi ismertetője a webáruházban.

VEVŐSZOLGÁLAT: 46/555-484 , 46/303-417 , 30/678-1609

GOODYEAR nyári gumi | MICHELIN nyári gumi | CONTINENTAL nyári gumi | BARUM nyári gumi | BRIDGESTONE nyári gumi | DAYTON nyári gumi | DEBICA nyári gumi | DUNLOP nyári gumi | FALKEN nyári gumi | FIRESTONE nyári gumi | FULDA nyári gumi | HANKOOK nyári gumi | KINGSTAR nyári gumi | KLEBER nyári gumi | KORMORAN nyári gumi | PIRELLI nyári gumi | SAVA nyári gumi | SEMPERIT nyári gumi | YOKOHAMA nyári gumi